Skip to main content

Mål med utbildningen

På bara 4 timmar kommer du att lära dig grundläggande HLR och hur du använder en hjärtstartare. Du övar med dockor och vissa moment övar vi på varandra. Instruktörsledd utbildning understödd med tydliga filmer och enkla illustrationer i bildspelet gör att lär du dig mer och kommer ihåg kunskapen mycket längre. Du kommer att ha gott om tid för att öva och ställa dina frågor. Allt enligt Svenska HLR-rådets riktlinjer.

Kursbeskrivning

Du lär dig undersöka medvetande och kontrollera andningen på en livlös person, larma, göra HLR, lägga en person i stabilt sidoläge och hjälpa någon som har satt i halsen.

  • Vi lär er hjärt-lungräddning (HLR) till vuxna. Till skillnad mot många andra utbildare så använder vi alltid ”riktiga” HLR-dockor, inte de små billiga uppblåsbara dockorna som finns.
  • Vi kommer att gå igenom hur en hjärtstartare fungerar, och lära er hur man på ett enkelt sätt kan använda dessa vid hjärtstopp. I olika övningsscenario kommer du att få sätta fast elektroderna på dockan, följa hjärtstartarens röstinstruktioner och göra HLR steg för steg.
  • Ni får också lära er hur ni kan hjälpa personer som satt något i halsen. Det handlar om en kombination av ryggdunk och buktryck som brukar kallas ”Heimlich manöver”. Ni kommer även få träna på att utföra teknikerna med full kraft med ActFast Övningsväst för Luftvägsstopp.
  • Vi går även igenom hur ni ska agera när någon drabbats av ett olycksfall, t ex vid en trafikolycka eller olycksfall på arbetsplatsen.
Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs, vi anpassar kursen efter deltagarnas tidigare kunskaper.

Utbildare

Våra utbildare är certifierade instruktörer i hjärt- lungräddning till vuxna genom Svenska HLR – rådet och i första hjälpen genom instruktörsakademin.

Kursens längd

HLR med hjärtstartare och första hjälpen genomförs på 4 timmar

Pris
1 250 kr*

Hos ert företag
Vi kan anpassa utbildningen efter ert företags behov – kursen genomförs på era villkor. Kontakta oss för mer information.

Certifierade utbildare

Våra utbildare är certifierade.


Bokningsvillkor
Om kursen inte avbokas 3 arbetsdagar innan start debiteras totalt 100% av kurskostnad.

Bokningsavgiften (25 % av totalpriset) skall betalas senast 10 dagar innan kursstart. Bokningsavgiften tillämpas enbart i förekommande fall. Bokningsavgiften återbetalas inte vid eventuell avbokning.
*Exkl. moms, eventuell resa, logi, lokalhyra.

Läs vår sekretesspolicy innan du godkänner din bokning.